Diétás vajas spárga recept, amitől még fogyhatsz is!
Egy kiváló és már-már mindennapos spárga recept álljon most is, ami nem csak nagyon finom, de rettentően sokat tud segíteni a fogyásban is, persze csak ha rendszeresen is fogyasztod. Sőt ez a spárga recept még vajjal együtt is diétás lesz.
Párolt spárga recepthez hozzávalók:
- 1.6 L víz
- 8 g só
- 400 g zöld spárga
- fél evőkanál vaj
Elkészítése:
Amire nagyon figyelj előzetesen, hogy régebbi spárgát ne vegyél, mindig a friss, zsenge spárgákat válassz!
- A vizet a sóval együtt tegyük fel főni. Amíg felforr a víz, addig előkészítjük a spárgákat.
- Vágjuk le a szárukat, majd alaposan mossuk meg őket bő víz alatt. Ha kell, a kiálló részeket a spárga száráról vágjuk le.
- Mikor a víz már felforrt, dobjuk bele az összes spárgát és kb. 5-10 perc alatt főzzük puhára. Akkor lesz jó, ha egyet kiveszünk és a spárga szárának vége már nem fás, nem szálkás. Ezt csak kóstolással tudjuk kideríteni.
- Mikor megfőtt a spárga, azonnal hideg vízbe tesszük őket, hogy megőrizzék a szép zöld színüket.
- Egy serpenyőben vajat forrósítsuk fel. Forgassuk át rajta a megfőtt spárgákat, nagyjából 1 perc elég is lesz nekik. Nem megsütni kell!
- Ezután forrón tálalhatjuk is. Jó étvágyat hozzá!
Mihez kiváló ez a spárga recept?
Alapvetően én húsokhoz ajánlanám köretnek, de ha már van más köretünk, akkor se hagyjuk ki. Továbbá salátákhoz is tudom ajánlani, mint hozzávalót. Köztudott, hogy a vaj nem éppen diétás étel, de ennyi vaj ennyi spárgához még bőven belefér a diétánkba is. Arra kell ügyelni, hogy a spárga ne szívja meg magát a zsiradékkal és ne legyen megsütve. A vaj leginkább csak az íze miatt van ott, de akár el is lehet hagyni, ha biztosra szeretnél menni. További fogyás tippekért iratkozz fel az ingyenes diéta tanfolyamunkra jobboldalt.