2016. ápr 04.

Diéta alatt lehet enni gyümölcscukrot?

írta: tanulj meg enni
Diéta alatt lehet enni gyümölcscukrot?

Nem egyszer hallhatod, hogy a gyümölcscukor miatt tulajdonképp gyümölcsöt se lenne szabad enni, ha fogyni szeretnénk. Azt állítják, hogy ugyanolyan rossz, mint bármelyik étel, amiben cukor van. Valóban ennyire rossz a gyümölcscukor?

gyümölcscukor

Gyümölcscukor tévhitek

Azt hiszem nem fogok senkit megdöbbenteni azzal, hogy igenis lehet, sőt kell is gyümölcsöt enni, fogyás alatt is. Egyrészről a legédesebb gyümölcsben sincs annyi gyümölcscukor, hogy azzal tönkre tegyük a diétánk és a fogyásunk. A banánt tartjuk a legkalóriadúsabbnak, azonban még abban sincs annyi kalória, hogy meg kéne vonni magunktól. Pontosabban 100 g-ban 96 kcal, ami a legideálisabb ugyanis nagyon jó lehet, akkor amikor nem vagyunk otthon és muszáj lenne enni valamit, ami diétásnak módható és laktat is. Másrészről a gyümölcsök többsége 40-60 kcal között mozog, ami azért nagyszerű nekünk, mert a térfogatához képest kevés a kalóriatartalma, így sokat ehetünk belőle és jól is fogunk lakni anélkül, hogy híznánk, de nagyobb eséllyel fogynánk is tőle. További fogyás tippekért iratkozz fel az ingyenes diéta tanfolyamunkra jobboldalt.

Este megengedett a gyümölcscukor?

Én azt szoktam ajánlani, hogy naponta egy gyümölcsöt meg kell enni, legyen az a nap bármely időszakában. Ezt azért mondom, mert nem egyszer hallottam már másoktól, hogy azért nem esznek este gyümölcsöt, mert szerintük éjszaka megrohad a belükben a gyümölcs. Sajnos úgy terjednek ezek a tévhitek a fogyás körül, hogy az én kis írásommal se igazán tudnánk befolyásolni ennek a terjedését. Gondolkodj ésszerűen. A gyümölcs maradványai max 1-2 napot lehet a szervezetedben, a nagy részét az evés után nem sokkal ki is pisiled, nyilván, ha este eszed, akkor holnap reggel. A többi részét vagyis a szénhidrát tartalmát pedig azonnal felhasználja a tested. Próbáld ki, amikor éhes vagy és eszel egy almát, akkor pár perc múlva már nem leszel éhes és kb fél-egy óra múlva megint érezni kezded az éhség érzetet, hiszen nem sok gyümölcscukor van benne. Ezért azért van, mert egy alma kalóriatartalma nem sok, egy felnőtt embernél magasságtól függően fél-egy óráig lát el energiával.

De tételezzük, hogy tényleg megrohad a gyümölcs a beledben. És akkor mi van? Valakinek volt már ebből problémája valaha? Tehát azt javaslom, hogy nyugodtan bármikor, 6 pofával eheted bármelyik gyümölcsöt és ne félj a gyümölcscukor hatásaitól. Jó étvágyat! További fogyás tippekért iratkozz fel az ingyenes diéta tanfolyamunkra jobboldalt.

Szólj hozzá