2016. jún 01.

A falási rohamaidat így szüntesd meg!

írta: tanulj meg enni
A falási rohamaidat így szüntesd meg!

Rengeteg ember küzd falási rohamokkal leginkább este, de valójában egyszerűbb a megoldás, mint gondolnád.

falási roham

Falási roham miértje

Gyakorlatilag a reggeli hiánya okozza ezt az állapotot. Ha az ember nem reggelizik, akkor a szervezet egy idő után megszokja ezt és nem is leszünk éhesek reggel, azonban este annyira megéhezzünk, hogy elveszítjük az önkontrollt. Amint reggelizni kezdünk azt vesszük majd észre, hogy elég hamar megéhezzünk újra. Már ebédre farkaséhesek lehetünk. Persze mire gondol elsőre az ember, hogy ez rossz, mert mindig a túlzott evés a fő oka az elhízásnak. További fogyás tippekért iratkozz fel az ingyenes diétatanfolyamunkra jobboldalt.

Falási roham ellenszere?

Valójában az a jó, ha megéhezzünk, mert ekkor tudjuk, hogy a szervezetünk nem tartalékol, hanem feldolgozta az elfogyasztott ételt és el is használta. Ezért is kerülendő az éhségcsillapító gyógyszerek szedése, gyakorlatilag pont a tartós fogyást fogja meggátolni. Ettől felgyorsul az anyagcsere és nagyobb az esélye a fogyásnak. Ráadásul az evés elég jó éhségcsillapító is nem? Persze nem keverendő össze a süti utáni éhséggel. Ugyanis a sütemények hirtelen megemelik a vércukorszintünket, majd innen rohamosan csökkenésnek indul, ami szintén egy gyorsan végig futó éhséget eredményez. Ebben az esetben inkább hízásról fogunk beszélni. 

Tehát holnaptól mit csinálj, ha eddig még nem tetted? Reggelizz! Bátran merem állítani, hogy enélkül esélyed sincs tartós eredményt elérni, mert ugye a fogyás önmagában nem elegendő, azt meg kell is tartani!

Ennek a betartása sok könnyű, sokszor nehéz, de nem tudod elkerülni. További fogyás tippekért iratkozz fel az ingyenes diétatanfolyamunkra jobboldalt.

Szólj hozzá