2016. jan 18.

A magas vérnyomás hatalmas biznisz

írta: tanulj meg enni
A magas vérnyomás hatalmas biznisz

A magas vérnyomás korunk egyik legjellemzőbb tünetei. Nagyon sok kövér ember kénytelen szembesülni azzal a ténnyel, hogy bizonyos súly és életkor felett jelentkeznek nála olyan tünetek, amik eddig talán még nem voltak jelen az életükben. Ezek egyike a magas vérnyomás, ami nagyon sok elhízott ember életét keseríti meg.

magas vérnyomás

A magas vérnyomás hatalmas biznisz

A magas vérnyomás diagnózisát 3 mérésből állapítják meg és, ha 140/90 Hgmm az átlag akkor beszélhetünk már a magas vérnyomásról. Az elhízott embereknél a magas vérnyomás majdhogynem automatikus jelentkezik és szinte mindenki gyógyszeres kezelésre szorul, mert nem tud semmi mást tenni ellene. "Szerencsére" vannak, akik nagyon örülnek, hogy ennyi beteg ember van, azok pedig a gyógyszer gyártok, mert így szép kis profitot vágnak zsebre. Havonta több százezer ember pénztárcáját könnyítik meg pár ezer forinttól, ami egy idő után szép nagy összegre duzzad és most csak a vérnyomáscsökkentő gyógyszerekről beszélek. Most kérdezheted, hogy "jó, de mit csináljak vele?". A legegyszerűbb válasz erre, hogy le kell fogyni, nincs mese. Az nem megoldás, hogy kinyitod a szekrényt, leveszed a kekszes zacskót és megeszed, után pedig panaszkodsz, hogy "jaj, de rosszul vagyok!"

A magas vérnyomás miatt 5000 ember hal meg évente

A magas vérnyomást a legkönnyebb úgy tudod megoldani, hogy nem veszed meg azt a kekszet, így nem fogsz érte fizetni és megmarad a pénzed is. Majd idővel már gyógyszere se kell költened, ami miatt megint csak megmarad a pénzed. Egy vékony test egyik nagy előnye, hogy baromi olcsón élhetsz, ha tudod mire és mikor van szüksége a szervezetednek. Nem kell pluszban enni ahhoz, hogy fent tartsuk a többlet súlyunkat. Persze hiába térsz át egy egészségesebb életmódra, ha még mindig magas a vérnyomásod, de ha nem szeretnél gyógyszere költeni, akkor nagyon sok helyen olvasható, hogy a fokhagyma mennyire jó hatással van a magas vérnyomásra. Ugyanis a magas vérnyomás lecsökken tőle, az alacsony vérnyomás pedig emelkedik. Átmenetileg ez lehet egy mankó mindenki számára. 5000 magyar ember hal meg évente a magas vérnyomás következményei miatt! Te hányadik szeretnél lenni? Az egyetlen megoldás jelen pillanatban a diéta és a fogyás.

halálozási okok

Szólj hozzá